پالت پلاستیکی که ممکن است شما آن را با نام ظرف انبار پلاستیکی، جعبه ابزار پلاستیکی، قفسه انبار پلاستیکی و … بشناسید، در واقع محفظه ای است که برای دسته بندی، نگهداری و ذخیره سازی لوازم و ابزار مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
در گذشته از پالت های چوبی و یا فلزی برای قفسه بندی و انبارداری در صنایع و فروشگاه های مختلف استفاده می شد؛ اما با ظهور پلاستیک و گسترش محصولات پلاستیکی، پالت های پلاستیکی معرفی شدند و خیلی زود به یکی از پرفروش ترین انواع پالت ها برای دسته بندی و انبار کردن لوازم مختلف تبدیل شدند. کار با پالت های پلاستیکی نسبت به پالت های فلزی و چوبی خیلی راحت تر بود و به همین دلیل امروزه اکثر فروشگاه ها و انبار های صنعتی و یا حتی منازل شخصی، برای دسته بندی و نظم دادن به وسایل و محصولات خود از پالت های پلاستیکی قفسه بندی شده استفاده می کنند.
پالت پلاستیکی چیست؟

اگر بخواهیم یک تعریف ساده از پالت پلاستیکی به شما بدهیم باید ابتدا به زمانی اشاره کنیم که قصد دارید جعبه های زیادی را جابجا کنید و دنبال چاره میگردید. پالت ها از لحاظ ظاهری به شکل صفحات تختی هستند که این قابلیت را دارند جعبه ها را در خود جای دهند تا جابجایی های سنگین به راحتی صورت گیرد. ساختار آنها به گونه ای است که نوارهایی در آن وجود دارد که وقتی برای مثال جعبه در آن قرار گرفت کاملا فیکس گردد. این کار به این دلیل است که زمانی که پالت قرار است با لیفت تراک یا جک بلند شود آن جعبه ها تکان نخورند و بدون نقص جابجایی صورت گیرد و به اصطلاح ایمنی را فراهم میکند. آنها را به وسیله بلند کننده های دستی نیز میتوان بلند کرد و صرفا برای حمل آنها فقط لیفتراک لازم نیست. به صورت کلی هدف تولید این ابزار این بوده که بتوان جابجایی های سنگین را با نیروی ماهیچه ای کمتری انجام داد و از نیروی انسانی کمتری در حین کار استفاده کرد.
تاریخچه پالت پلاستیکی
قطعا اولین پالتی که ساخته شد از نوع پالت پلاستیکی نبوده است. به طور کلی صنعت بسته بندی به گذشته های دور و دراز برمیگردد. یکی از صنایع مهم که در طول زمان هر روزه بسیار هم کامل تر میگردد صنعت بسته بندی است. در راستای همین تکامل پالت ها از سال 1940 پا به عرصه این صنعت گذاشتند. آنها آمدند تا شرایط را با یک بسته بندی جامع تر برای حمل و نقل آسان تر کنند. اولین پالت ها از نوع چوب بودند. بعد از گذشت مدتی و اگر دقیق تر بخواهیم به آن اشاره کنیم با شروع جنگ جهانی دوم پالت های پلاستیکی متولد شدند که ارتش آمریکا از آن برای جابجایی مهمات و اسلحه های خود استفاده میکرد. پس همانطور که گفته شد پالت پلاستیکی در راستای تکامل عیب های پالت چوبی ایجاد گردید که در ادامه به آن بیشتر اشاره خواهیم کرد.
چگونگی تولید پالت پلاستیکی
پالت پلاستیکی همانطور که از نامش مشخص است از پلیمر ساخته میشود. ایران از لحاظ دارا بودن مواد پلیمری غنی است به همین دلیل ساختن این نوع پالت ها در درجه اول از تخریب جنگل ها جلوگیری میکند. به دلیل اینکه برای ساختن پالت چوبی نیاز به چوب بود که آمدن نوع پلاستیکی آن نیاز به بودن چوب را از بین برد. حتی امروزه در برخی کشورهای پیشرفته از بسیاری از وسایل دسته دوم برای ساختن پالت های پلاستیکی بهره میبرند که این به معنای کمک کردن به حفظ محیط زیست است. به هر حال به امید آنکه در کشور ما نیز این اتفاق بیفتد. در هر صورت همینکه از پالت های چوبی به پالت های پلاستیکی که از پلیمر ساخته میشوند روی آوردیم بسیار قدم مهمی است. این عمل یعنی ساخت پالت های پلاستیکی از طریق تزریق صورت میگیرد. به این صورت که در دستگاه های مخصوص پلیمر تزریق میشود و در نهایت بعد از فرم گیری و سخت شدن در شکل یک پالت متعارف از دستگاه خارج میگردد.
انواع پالت های پلاستیکی
به طور کل پلاستیکی ماده ای است که به دلیل انعطاف پذیر بودن از شکل پذیری بسیار مناسبی برخوردار هستند. افراد می توانند پلاستیک را با هر قالبی تولید کنند و محصول مد نظر خود را بسازند.
در رابطه با انواع پالت های پلاستیکی نیز این موضوع صدق می کند.
پالت های پلاستیکی از انواع مختلفی در طرح، سایز و ابعاد دارا می باشند و افراد می توانند با توجه به نوع مصرف و کاربرد انواع پالت های پلاستیکی، این پالت ها را خریداری نمایید. هر کدام از این انواع پالت پلاستیکی دارای خصوصیاتی است که باعث می شود در یک زمینه خاص کاربرد بیشتری داشته باشد و با خرید پالت می توانید در صنایع محتلف از آن استفاده کنید.
پالت کشویی پلاستیکی
به احتمال زیاد شما پالت های کشویی پلاستیکی را مشاهده کرده باشید. زیرا که از پالت کشویی پلاستیکی در تمام داروخانه ها به منظور دسته بندی و تفکیک داروها استفاده می شود. خاصیت کشویی این پالت ها موجب می شود تا هر زمان که خواستید بتوانید یکی از ظروف یا همان پالت ها را بیرون بکشید بدون آن که دیگر پالت های قفسه ذره ای از جای خود تکان بخورند و نیاز به جا به جایی قفسه ها و پالت های دیگر باشد.
پالت پایه دار پلاستیکی
پالت های پایه دار پلاستیکی از پرکاربردترین انواع پالت های پلاستیکی می باشند. این پالت ها به منظور پایه هایی که در قسمت زیرین خود دارند می توانند به راحتی و بدون نیاز به ابزار خاصی روی یک دیگر سوار شوند و یک قفسه پلاستیکی در ابعاد دلخواه را شکل دهند. پالت های پایه دار سقف ندارند که باعث می شود دسترسی به ابزار درون آن ها راحت باشد.
پالت پلاستیکی قابل حمل
یکی دیگر از انواع محبوب پالت های پلاستیکی این پالت ها هستند. این پالت ها نیز قابلیت نصب روی همدیگر را دارند اما به دلیل طراحی جمع و جوری که دارند، حمل و انتقال آن ها نیز بسیار راحت است که باعث می شود برای افرادی مثل تعمیرکاران که دائم در رفت و آمد هستند مناسب باشد.
منبع: https://sahandplastic.ir/
:: بازدید از این مطلب : 84
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0